Pasta al cartoccio con frutti di mare e pomodorini

Pasta met zeevruchten en cherrytomaten 'al cartoccio'

Letterlijk vertaald betetekent al cartoccio 'in een pakje gekookt'.  De zalige smaken van de zeevruchten kunnen niet ontstnappen en dat resulteert in een verrukkelijk aroma bij het openen van de papieren pakjes.  Het belangrijkste aan deze bereidingswijze is dat de pasta zo alle smaken in zich opneemt .. JAMMIE !!!

Ingrediënten (4 personen)

zout en versgemalen zwarte peper
500 g linguine (De Cecco a.u.b. :-))
4 el olijfolie
1/2 verse rode chilipeper, zonder zaad en in ringetjes
4 teentjes knoflook, fijngesneden en licht geplet
500 g gemengde zeevruchten (ik gebruikte een mengeling uit de frigoafdeling van de Carrefour met mosselen, inktvis, garnalen en Sint Jakobsvruchten, voorgekookt)
300 g kerstomaten, gehalveerd
4 takjes platte peterselie, blaadjes eraf en gehakt
200 mL witte wijn, niet van die vieze witte kookwijn, pak maar een lekkere wijn
4 grote stukken bakpapier
1/4 blokje visbouillon

Bereiding

- oven voorverwarmen op 200 °C, grote pan met water met beetje zout aan de kook brengen en pasta koken (2 min. korter dan gaartijd aangegeven op verpakking)
- olie verhitten in pan op middelhoog vuur, chili en look 2 min aanfruiten
- zeevruchten, zout en peper toevoegen en opnieuw 2 min. verwarmen
- kerstomaten en peterselie toevoegen en nogmaals 2 min. verwarmen
- tenslotte wijn met 1/4 blokje visbouillon erdoor roeren en nog 4 min. zachtjes laten doorkoken
- pasta laten uitlekken en door de zeevruchtensaus mengen

Al Cartoccio

------ DE CLUE VAN HET RECEPT -----
De stukken bakpapier op het aanrecht leggen en pastamengsel gelijkmatig verdelen over de stukken papier (iedereen wilt evenveel zeevruchten, tomaatjes, peterselie en pasta uiteraard :-)).
De pakketjes à la vie d'artist (ik citeer Piet Huysentruyt) dichtplooien, zijkanten goed afsluiten (papier omplooien) zodat alles mooi in het pakje blijft zitten.
De pakketjes moeten 5 min. in de oven (die ondertussen net op temperatuur gekomen is).
Bovenkanten pakketjes openplooien zodat stoom eruit kan ... Al Cartoccio in een diep bord serveren .... naar believen papier verwijderen op tafel of direct uit het pakketje eten.

ONGELOOFLIJK LEKKER :-)





Reacties