KOREAANSE AUBERGINES MET LENTE-UITJES & SESAMRIJST

Een gerecht voor 4 personen.

15 minuten voorbereidingstijd + nog 30 minuten in de oven


INGREDIËNTEN

  • 200 gram basmatirijst (of Jasmijnrijst), afgespoeld
  • 2 tenen knoflook, ongepeld
  • 2 preien, fijngesneden
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 el sesamolie
  • 2 aubergines in plakken van 1,5 cm (evt. courgette i.p.v. aubergines)
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 3 dikke lente-uitjes in heel dunne ringen
  • 1 el sesamzaad

Dressing

  • 15 gram Koreaanse chilivlokken (gochugaru) (of gewone chilivlokken)
  • 30 ml sesamolie
  • 30 ml rijstazijn
  • 30 ml sojasaus
  • 5 cm verse gember, geraspt
  • 1 teen knoflook, fijngeraspt
WERKWIJZE

Verwarm de oven voor tot 200 graden

Laat de rijst en knoflook in een grote ovenschaal glijden en verdeel de prei erover. Schenk de groentebouillon en sesamolie erover en leg de aubergines er in een enkele laag bovenop. Bestrooi met de zeezoutvlokken, dek dit goed af met aluminiumfolie (dit is belangrijk anders wordt de rijst niet gaar) en zet 30 minuten in de oven.

Vermeng intussen de ingrediënten voor de dressing. Zodra je de braadpan of braadslede uit de oven hebt gehaald verwijder je de aluminiumfolie en schenk je de chilidressing over de aubergine. Bestrooi met de lente-uitjes en het sesamzaad en dien heet op.

Reacties