Tikka massala met gehaktballen

De tikka massala currypaste (geschikt voor 2x het recept dat verderop volgt)


Dit heb je nodig
  • 4 tenen knoflook
  • 40 gr gember - vers
  • 2 tl cayennepeper
  • 2 el (gerookt paprikapoeder) - zoet
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl zeezout - grof
  • 4 el arachide olie- mag ook andere olie zijn, geen extra vergine
  • 140 gr tomatenpuree
  • 4 Thaise chilipepers - vers
  • 4 el kokos - gedroogd, geraspt
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
Zo maak je het
Zet een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur en rooster hier kort het komijn- en korianderzaad in totdat ze licht verkleuren en lekker gaan ruiken
Snijd de steeltjes van de Spaanse peper en pel de knoflooktenen. Snijd beide in stukken en stop in de keukenmachine
Voeg de rest van de ingrediënten toe samen met het geroosterde komijn- en korianderzaad
Draai tot een mooie puree. Schep, indien nodig, de currypasta tussendoor even om in de keukenmachine om alles goed te vermalen.


Tikka massala gehaktballen



voor de balletjes:
600 grkippengehakt
1 scheutolie
Voor de saus:
400 grtomatenblokjes
2sjalotten
elcurrypasta 'tikka masala'
400 mlkokosmelk


Maak de ballen en bak ze: 

Verdeel het gehakt in kleine porties van zo’n 40 g en draai van elke portie een gehaktbal. Schenk olie in een diepe pan of een stoofpot en bak de balletjes tot ze een goudbruin korstje hebben. Schep de kortgebakken balletjes uit de pan en zet ze even opzij.

Maak de saus:

Snipper de sjalotten en stoof ze glazig in de pan waarin je de balletjes gekleurd hebt. Voeg tikka masala-currypasta toe en laat ze al roerend even meebakken. Voeg ook het restje van de yoghurtmarinade toe, samen met de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de saus zachtjes aan de kook. Leg de balletjes na enkele minuten in de saus en laat ze zo’n 10 minuten meepruttelen. Kruid naar smaak met peper en zout (als de saus te dik is, kan je een beetje water toevoegen). 


Serveren met rijst en een fris slaatje.


opm.: Kan ook met stukken kipfilet, etc ... bereiding is dan hetzelfde ! Start met het bakken van de in stukjes gesneden kipfilet 

Reacties