Hummus van gedroogde kikkererwten

"Het verschil tussen hummus met gedroogde kikkererwten en hummus met kikkererwten uit blik

Omdat ik al regelmatig hummus heb gemaakt van kikkererwten uit blik kan ik goed de verschillen proeven. En die verschillen zijn er echt! De hummus met kikkererwten uit blik is echt prima hoor. Maar als je die met gedroogde kikkererwten hebt geprobeerd, merk je het verschil zelf ook wel! De smaak is veel zachter en subtieler, de consistentie is romiger en tegelijkertijd heeft het meer structuur. Een heerlijk gladde pasta, zoals het hoort. Misschien is het moeilijk te geloven dat er zo'n groot verschil in zit, probeer het zelf maar eens!"

bron: myfoodblog

Ingrediƫnten:

500 gram gedroogde kikkererwten
5 el tahin
3 teentjes knoflook
1 el baking soda
sap van 1 citroen
1/8 - 1/4 tl zout (naar smaak)
topping naar keuze bijvoorbeeld:
paprikapoeder
geschaafde amandelen
peterselie
koriander

Bereiding:

  • Spoel de kikkererwten goed af met koud water.
  • Leg ze in een kom en giet er water bij. Let op dat je kom groot genoeg is. De kikkererwten verdubbelen in formaat. Zorg dat de kikkererwten onder water staan.
  • Laat 7 uur weken (langer kan ook, zet de kom bijvoorbeeld klaar voordat je gaat slapen).
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Vul de pan met water en voeg baking soda toe. Kook de kikkererwten in circa 45 minuten gaar. Check of ze gaar zijn door er eentje te proeven. Ze moeten zacht zijn, maar geen puree.
  • Giet de kikkererwten af, maar vang het kookvocht ook op.
  • Doe de kikkererwten, samen met de knoflook, citroensap, tahin, zout naar smaak en circa 100 ml van het kookvocht in de blender en pureer tot een gladde massa. Vind je het nog te dik? Voeg dan extra vocht toe.
  • Schep de hummus in een kom en maak af met jouw toppings naar keuze.

Reacties