Pad Thai


Pad Thai, recept voor 2 personen

Ingredienten en bereiding:

  • Pad Thai Saus

2 el Sriracha saus

2 el tamarind sap

2 el vissaus

2 el witte suiker

  • Rijstnoedels

200 g brede rijstnoedels, geweekt in warm water (half uur) of 80% van de gaartijd gekookt volgens instructie op verpakking, afgieten

  • Toppings (in wok bereiden)

100 g kippendijfilet in hapklare stukjes, krokant gebakken in olie en gekuid met peper en zout

100 g tofu in hapklare stukjes, bereiding idem aan kip

2 eieren, als roerei bereid in de sappen die achtergebleven zijn na het bakken van kip en tofu

  • Samenvoegen
1 teen fijngehakte look aanfruiten in plantaardige olie, handvol sojascheuten, wortel in julienne, andere groenten naar wens ... wokken tot bijna gaar.

noedels en proteinen toevoegen

alles onder mekaar wokken totdat alles gemengd is

saus toevoegen en nog een minuutje wokken, evt. een beetje water doen indien te droog
  • Afwerking

2 lenteuitjes, in hapklare stukken

limoen in partjes

    handvol pindanootjes, gevijzelfd in kleine stukjes

    naar smaak extra vissaus, chili, ...


    Reacties