Biscuit met Slagroom en Vers Fruit


It's a guy's cake ... en dat ziet ge deraan .... ben nogal lui met het fruit enzo ... 
nu Carine (ook wel Tante Carine) maakte het geheel af met die 'kanten' papieren onderlegger.

Biscuit met Slagroom en Vers Fruit in zijn simpelste vorm ... gepresenteerd op de bodem van de springvorm, net nog een kitscherig papieren onderlegger aan toevoegen ... en klaar !

Nog een klein beetje als ode aan de bomma (alleen was het daar bijna altijd met crème au beurre) ... een zeer gemakkelijk recept voor biscuit (geen au bain marie en van dat gedoe :-) gewoon een goeie mixer of tevreden zijn met 2 stijve armen na afloop).

Ingrediënten 

(voor 16 personen, rechthoekige springvorm 40 x 23 x 7 cm zoals op de foto: neem van alles het dubbel!)  ------ recept hier onder = 8 personen: 1 springvorm van 24 cm diameter) ------

5 eieren
200 g zelfrijzend meel
200 g suiker

250 mL slagroom
3 el poedersuiker

vers fruit (aardbeien, kiwi, sinaasappel, ananas, banaan ... de rest vind ik niet lekker op een taart :-) ).

evt. aardbeienconfituur of 'spijs' van kersen (abrikoos vind ik niet lekker :-) ).

Bereiding

Breek de eieren in een ontvatte kom en voeg de suiker toe.  Klop het ei/suikermengsel gedurende 10 minuten op de hoogste stand met de mixer ... volhouden ... tis enkel maar een mixer ... je wordt het beu na 5 min. ik begrijp dat ... maar het eindresultaat is eens zo lekker en luchtig als je je aan die 10. houdt.  Je mag pas stoppen als het mengsel wit en schuimig is en piekjes heeft die blijven staan.  Je giet de bloem eerst door een zeef die je boven het mengsel houdt. Spatel gedurende het zeven al voorzichtig de bloem door het mengsel m.b.v. een houten lepel.  Niet te lang spatelen omdat je dan weer veel van de luchtigheid verliest.  Als alles goed gemengd is breng je het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm.  De biscuit bakken in een voorverwarmde oven (bij voorkeur hetelucht = beter rijzen) op 180°C gedurende 40 min.

Slagroom opkloppen samen met de poedersuiker totdat deze stijf is en in de kom blijft wanneer je deze boven je hoofd houdt ;-).

De afgekoelde biscuit in 2 helften snijden (boven - en onderkant uiteraard).  In het midden al slagroom uitsmeren met plamuurspatel of pannenlikker ... ook kan hier evt. confituur of een fruitspijs op gesmeerd.  Boven- en zijkant van de taart besmeren met slagroom.  Versieren met vers fruit en evt. kitscherige eet - en niet eetbare versieringen.

Reacties