Stoofvlees op mijn wijze met friet van zoete aardappel uit de oven en appel/rabarber compote



  

Drie recepten combineren, vanavond het resultaat proeven ...

voor 4 personen

Ingrediënten (stoofvlees)

- 2 kg stoofvlees (ik doe 1 kg varkens en 1 kg runds)
- 2 uien in grove stukken
- 4 tenen look
- 700 mL vleesfond
- 700 mL lekker bier (Rodenbach fruit)
- 2 boterhammen besmeerd met zachte mosterd
- 4 el bloem
- 3 takjes laurier
- peper en zout
- 100 g boter
- 4 el olijfolie

Ingrediënten (zoete aardappel friet)

- zoete aardappel (bataat)
- paprikapoeder
- zout

Ingrediënten (rabarber/appel compote)

- uit het potteke van de winkel

Bereiding

- helft boter en olijfolie verwarmen, helft stoofvlees kruiden met peper en zout en bruin laten aanbraden in pot met dikke bodem, vlees eruit scheppen
- vocht uit pan, opzij houden, tweede helft boter en olijfolie verwarmen en alles herhalen
- grof gesneden uit aanstoven in lege pan (beetje olie evt.), dan de tenen look in hun geheel toevoegen (licht geplet met achterkant mes)
- vlees toevoegen
- 3 boterhammen besmeren met zachte mosterd en toevoegen (bovenop vlees leggen
- fond en bier toevoegen
- deksel erop en ... LET THE MAGIC HAPPEN ... minimum 2 uur laten stoven (ik kies voor 3 uur)

- oven voorverwarmen op 200 °C (hetelucht)
- zoete aardappel in frieten van 0,5 cm doorsnede snijden
- in bakplaat doen en paprikapoeder erover verstuiven
- 25 à 30 min in oven laten garen, evt. tussenin door mekaar schudden (schudden met bakplaat ;-))

- pot rabarber/appel compote opendoen ...

SMAKELIJK





Reacties