Appel-rabarber kruimeltaart



Ingrediënten (8 grote stukken)

300 g zelfrijzend bakmeel200 g roomboter op kamertemperatuur160 g witte fijne suikersnufje zout1 ei500g zachtzure appels, geschild en in stukjes gesneden500g rabarber, geschild en in stukjes gesneden50 g suiker 3 theelepels kaneelExtra zelfrijzend bakmeel om de kruimels te maken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)Vet de springvorm in met boter en bebloem

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de witte fijne suiker toe.Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout het losgeklopte ei toe.Kneed het geheel met de Mixer met deeghaken (of met de hand) tot een  samenhangend deeg. 
Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten.

Meng de appel- en rabarberstukjes met suiker en kaneel.Bekleed met ¾ van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

Vul de vorm met het appel-rabarbermengsel en druk dit aan.Doe wat extra zelfrijzend bakmeel bij het resterende deeg en maak kruimels. 
Als de kruimels te grof zijn extra zelfrijzend bakmeel toevoegen.Verdeel de kruimels over het appel-rabarbermengsel.

Bak de taart in circa 45 minuten gaar en goudbruin in het midden van de oven

Laat de taart voldoende afkoelen voordat je de springvorm verwijdert


Reacties