pasta met kip en courgette, pesto en truffelolie

 

ingrediënten pesto (4 personen):

  • Een basilicum plant
  • 1 zak rucola sla
  • Een grote hand pijnboompitjes
  • Scheut truffel olie
  • Peper/zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Stukje parmezaan
bereiding pesto:

alle ingrediënten in de blender en fijnmalen tot een gladde pesto

ingrediënten pasta (2 personen):

  • 300 a 350 gram kipfilet
  • Een halve courgette
  • een handvol rucola
  • 1 sjalot
  • optioneel: Truffel plakjes
  • +/- 250 gram pasta naar keus, wij kozen voor penne
  • Peper/zout naar smaak
  • Wat Parmezaanse kaas of Grana padana
  • Scheutje olijfolie om in te bakken
bereiding pasta:

Zet allereerst het water op voor de pasta.

Snijd de kip en snipper de sjalot fijn en bak dit lekker aan in de wok, voeg na een paar minuten ook de gesneden courgette toe.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Wanneer de pasta klaar is giet je deze af en gaat de pasta in de wok.

Voeg daar de helft van de pesto aan toe en roer dit goed door elkaar. Breng naar wens nog verder op smaak met wat peper/zout. (overschot van de pesto kan je bewaren voor een andere keer)

De pasta kan op het bord, verdeel daar overheen wat rucola. Bovenop gaan evt truffel plakjes.

Maak het geheel af met wat Parmezaanse kaas of Grana padano.


Reacties