canneloni met spinazie, gehakt en gerookt spek



ingrediënten (2 personen):

  • verse lasagnevellen150 g
  • bladspinazie450 g
  • gemengd gehakt250 g
  • gerookt ontbijtspek50 g
  • 1 sjalot
  • een beetje boter 
  • 1 eigeel
  • olijfolie
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 50 g parmezaanse kaas

  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

bereiding:

  1. 1    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spinazie schoon. Spoel de blaadjes        en blancheer ze in gezouten, kokend water. Koel meteen af met ijskoud water. Laat uitlekken en knijp er het overtollige vocht uit. Hak de spinazie fijn.

  2. 2

     

    Snij het spek in reepjes. Pel en snipper de sjalot, fruit hem glazig in een klontje boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak het rul maar niet bruin. Voeg er de spekreepjes aan toe en bak nog even mee. Laat lichtjes afkoelen.

  3. 3

     

    Meng het gehaktmengsel met de spinazie. Voeg er de helft van de kaas en het eigeel aan toe, meng goed. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

     

    Leg de lasagnevellen open op het werkvlak. Verdeel er telkens wat van de vulling over, in het midden van ieder vel. Maak dan rolletjes. Leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal. Overgiet de rolletjes met het blik gehakte tomaten en overstrooi met een klein beetje parmezaanse kaas.

  5. Zet 35 minuten in de oven en serveer.


Reacties