Rabarberflappen

 Geleend van Dagelijkse kost :)

Rabarberflappen (5 stuks)




Bereiding

  • 1 appel + 
  • 3 stengels rabarber + 
  • 75 g witte suiker + 
  • 1 eetlepel maïszetmeel (of aardappelzetmeel)

Schil de appel en de rabarber en snijd ze in stukjes in een mengkom. Meng het met 75 gram suiker en het maïszetmeel.

  • een flinke klont boter + 
  • 1 vanillestok

Smelt een grote klont boter in een pot stoof de appel en rabarber op een zacht vuur samen met de zaadjes van een vanillestok.

  • 100 g pistachenoten + 
  • 2 koffielepels pistachepasta (of pindakaas)

Doe de pistachenootjes in de cutter en mix fijn, voeg daarbij 50 gram suiker, een ei en de pistachepasta. Mix nogmaals.

Laat de compote afkoelen.

  • 1 eierdooier
  • scheut melk

Klop 1 eigeel los met een scheut melk.

  • bladerdeeg

Snijd een rondje (ongeveer de grootte van een bord) uit het bladerdeeg en smeer de pistachepasta op de onderste helft. Op de pistachepasta leg je de afgekoelde compote. Vouw het deeg dicht en duw de opening aan met een vork. 

  • een handvol amandelschilfers

Smeer vervolgens het eimengsel op de bovenkant leg op een ovenschaal  prik er enkele gaatjes in. Voor de afwerking bestrooi je de flappen met amandelschilfers.

Zet de flappen voor 25 minuten in de oven op 175°.

Reacties