Ovenschotel 'Aardappelpannenkoek

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g vastkokende aardappelen in de schil en in plakjes van ± 0,5 cm
1 wortel in blokjes
1 prei in dunne ringen
250 g broccoli in roosjes
3 el boter
2 el plantaardige olie
500 ml havermelk
1 rode ui in grove stukken
2 tenen knoflook
tuinkruiden (bieslook, rozemarijn, tijm, peterselie...)
75 g geraspte kaas
peper, zout, nootmuskaat



Bereiding:
  • Kook de schijfjes aardappel 8 min. in kokend water, giet goed af
  • Stoof in een pan in de plantaardige olie de ui en de knoflook (geperst) 2 à 3 min. op laag vuur. Voeg hierna de wortel, de dunne ringen prei en de broccoli toe en laat alles meestoven tot beetgaar.
  • Maak een roux door de boter in een steel pan te verhitten, bloem toe te voegen en goed door te roeren. Laat droog stoven op een laag vuurtje tot een 'koekjesgeur' waar te nemen is. Maak een gladde melksaus door beetje bij beetje de havermelk toe te voegen en telkens goed door te roeren. Kruid de melksaus met peper, zout, nootmuskaat noot en gehakte tuinkruiden naar smaak.
  • Beboter een ovenschaal en leg de helft van de plakjes aardappel op de bodem van de ovenschaal. Bedek met het mengsel van de gestoofde groenten. Eindig met de andere helft van de plakjes aardappel en strooi dan de geraspte kaas hierover.
  • Bak het geheel ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  • Serveer met vis, een stukje kip, ...

Reacties