Zwitserland: Geschnetzeltes mit Paprika en Rösti

Om het wat vooruit te laten gaan, zijn we ook een 'omgekeerde culinaire wereldreis' gestart. Starten deden we bij Zwitserland.

1. Geschnetzeltes mit paprika

½ kg kipfilet
2 el. bloem
Zout en peper
2 uien
1 groene paprika
1 rode paprika
2 el olie
1 el paprikapoeder, zoet
125 ml zoete room
125 ml bouillon
2 el tomatenpuree

Snijd het vlees in dunne reepjes (ongeveer 1/2 cm dik). Meng de bloem met wat zout en peper en draai het vlees erin.
Pel de ui en snijd hem in ringen. Verwijder de steeltjes van de twee paprika's, verwijder de zaadjes, was ze en snijd ze in reepjes.

Schroei het vlees aan alle kanten goed dicht in hete olie op middelhoog vuur. Voeg de uienringen en paprikareepjes toe en bak ze. Bestrooi met paprikapoeder en roer kort. Voeg de room en de kippenbouillon toe, roer en laat, afgedekt, op laag vuur sudderen (ongeveer 20 minuten).
Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper.

2. Rösti

800 g geraspte vastkokende aardappelen
olijfolie
nootmuskaat
zwarte peper
zout


- Schil de aardappelen en rasp grof. Wikkel in een propere keukenhanddoek en knijp er het vocht uit.
- Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
- Verdeel de geraspte aardappel in porties over de pan en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Laat 8 à 10 min. garen op een zacht vuur tot de onderkant mooi bruin is.
- Draai de rösti en laat nog 6 à 8 min. verder garen.

Reacties