Risotto met rode bietjes en ricotta

 


Ingrediënten

  • 400 gram Bietjes
  • 2 Kippenbouillonblokjes
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 300 gram Risottorijst
  • 100 ml Witte wijn
  • 50 gram Geraspte parmezaanse kaas
  • 150 gram Ricotta
  • 2 eetlepels Boter
  • Zout & Peper
  • Bereiden

    Koop gesneden bietjes of anders verse en kook deze beetgaar. Schil ze en snijd ze klein. Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water. Houd de bouillon warm op het laagste pitje met evt een warmhoudplaatje eronder. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in de olijfolie.

    Bak de rijst 2-3 minuten mee. Voeg de bietjes toe. Blus af met de witte wijn. Voeg geleidelijk, onder voortdurend roeren, de bouillon toe tot de rijst gaar is. Dit duurt 20-25 minuten.

    Zet het vuur onder de risotto uit en roer er de ricotta, de parmezaanse kaas en de boter doorheen. Zet afgedekt ca 2 minuten weg. Breng op smaak met zout en peper. Het is dan al een prima maaltje. Voor de vleesliefhebbers doe ik er een gebakken tartaartje bij. Tartaartje aan beide kanten bestrooien met zout en peper en even in de koekenpan bakken tot ze rose zijn. Eet smakelijk!

    Bronvermelding

    Foodies

Reacties