![]() |
Argentijnse steak met chimichurri, gepofte aardappelen en gegrilde groenten |
![]() |
Situering Argentinië |
![]() |
Vlag Argentinië |
Reverse Sear betekent letterlijk vertaald het ‘omgekeerd grillen’. En dat is in feite ook zo. Waar je bij traditioneel grillen op de barbecue je steak vanaf het begin blootstelt aan een hoge temperatuur om zo snel mogelijk de steak dicht te schroeien, doe je dit bij de Reverse Sear methode pas aan het einde. Je gaat namelijk eerst op een lage temperatuur de steak garen waarna je hem aan het einde dichtschroeit om een lekker krokante korst te krijgen. Het is een methode die je met name bij steaks toepast. En dan vooral dikke steaks zoals Rib-Eye, Picanha en T-bone van minimaal 2 vingers dik. Het resultaat is een sappig stukje vlees dat perfect gegaard is op de temperatuur die je wilt zonder uitgedroogde randen.
De nieuwe, extra chef heeft er voor deze steak gekozen om hem vacuüm te trekken met wat verse kruiden, olie en peper. Garen in een waterbadje van 48 graden ongeveer drie uurtjes. Daarna op de bbq op hoge temperaturen kort afgrillen. Ook de wachtperiode na het grillen voor de vleessappen te behouden, is korter met deze periode. Een paar minuten is voldoende. Snij de Argentijnse steak in dikke plakken.
Snijd tomaat, bladpeterselie, rode ui, knoflook en rode peper zeer fijn. Hoe fijner alles gesneden is hoe lekkerder de saus, voorkom dus dat er “grote” stukken in je saus komen. Doe alle gesneden ingrediënten in een kom. Meng met een scheut olie, een scheut azijn, de theelepel gedroogde oregano en de theelepel komijnpoeder toe. Voeg peper en zout toe en roer alles goed door elkaar. Klaar. (Ik weet niet meer zeker of dit het exacte recept was...)
Gepofte aardappelen
Was de aardappelen, snij plakken van 0,5 cm in de aardappel maar niet volledig tot de bodem. Draai de aardappel in aluminiumfolie, overstrooi met grof zout en wat olijfolie. Laat ± 20 min. garen aan de zijkant van het vuur (in de kolen) of in een oven.
Gegrilde groenten
Snij courgette en aubergine in plakken en meng met goede olijfolie, grof zout en peper in een grote kom. Meng ook enkel grote puntpaprika's (ongesneden en met schil) in de grote kom. Gril de schijfjes van de groenten aan beide kanten tot ze beetgaar zijn (de aubergine wat langer). De paprika's gril je tot ze zacht zijn. De schil van de paprika's mag licht zwart geblakerd zijn. Verwijder de schil van de paprika's, vervolgens ook de pitjes en snij in grote stukken. Meng alle groenten onder mekaar en serveer bij de aardappelen en de Argentijnse steak.
Reacties
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht en smakelijk !