ingrediënten (2 personen):
250 g boerenkool of meer
50 à 70 g baconreepjes
250 g
rigatoni
150 g boschampignons
of bruine champignons
2 sjalotten
2 teentjes
look
2 el mascarpopne
olie, boter
peper en zout
evt. Parmezaanse kaas
evt. truffelolie
bereiding:
1.
boerenkool schoonmaken en in 15 minuten gaan
koken
2.
boerenkool uit de ketel scheppen in een vergiet
en in hetzelfde water de rigatoni koken
3.
baconreepjes
bakken in olijfolie
4.
sjalot in ringen toevoegen
5.
schoongemaakte boschampignons in grote stukken
toevoegen (evt. in de blender voor mensen die niet graag champignons eten ...).
6.
look, peper en zout toevoegen
7.
de helft van de boerenkool mixen met mascarpone
= saus
8.
de andere helft goed uitknijpen en met het mes
erdoor gaan
9.
de gesneden boerenkool bij de andere groenten
voegen en even laten meebakken
10. de boerenkool-mascarpone saus erbij voegen + rigatoni + een beetje kookvocht
serveer evt. met een beetje truffelolie en wat Parmezaanse kaas
v
Reacties
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht en smakelijk !