Romige aardappelschotel met kip, spek en spruiten

INGREDIENTEN  (3 PERSONEN)



  • 2 sjalotten
  • knoflook2 teentjes
  • spruiten (schoongemaakt)450 g

  • gerookte spekblokjes112.5 g
  • kip (reepjes)300 g
  • aardappelen (voorgekookte schijfjes)450 g
  • kruidenkaas100 g
  • halfvolle melk 50 ml
  • peper en zout

  1. 1

     

    Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Blancheer de spruitjes en de aardappelschijfjes (0,5 cm) 5 minuten in gezouten water.

  2. 2

     

    Bak het sjalotje met de look glazig  samen met de spekblokjes (geen vetstof nodig), voeg dan de kippenreepjes toe en bak enkele minuten mee. Voeg de aardappelschijfjes en de spruitjes toe en bak lichtbruin. Schep er de kruidenkaas en de melk door en roer alles door elkaar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

     

    Verdeel alles over de borden


Reacties