Pasta met baconreepjes, champignons en boerenkool


 

ingrediënten (2 personen):

250 g boerenkool of meer

50 à 70 g baconreepjes

250 g rigatoni

150 g boschampignons of bruine champignons

2 sjalotten

2 teentjes look

2 el mascarpopne

olie, boter

peper en zout

evt. Parmezaanse kaas

evt. truffelolie

bereiding:

1.      boerenkool schoonmaken en in 15 minuten gaan koken

2.      boerenkool uit de ketel scheppen in een vergiet en in hetzelfde water de rigatoni koken

3.      baconreepjes  bakken in olijfolie

4.      sjalot in ringen toevoegen

5.      schoongemaakte boschampignons in grote stukken toevoegen (evt. in de blender voor mensen die niet graag champignons eten ...).

6.      look, peper en zout toevoegen

7.      de helft van de boerenkool mixen met mascarpone = saus

8.      de andere helft goed uitknijpen en met het mes erdoor gaan

9.      de gesneden boerenkool bij de andere groenten voegen en even laten meebakken

10.   de boerenkool-mascarpone saus erbij voegen + rigatoni + een beetje kookvocht

serveer evt. met een beetje truffelolie en wat Parmezaanse kaas

v






 



Reacties